fredag 24 november 2023

Fredag. Sabbat. Minns 7 oktober-massakern

Foto: Astrid Nydahl
 

Det är fredag igen.

 

Huset vi hade fått veta kunde bli vårt skulle vara färdigrenoverat före nyår. Vi var väldigt glada när vi i går morse tog bilen och körde ut i området där de ligger (och där alla gatorna är döpta efter författare).

 

Vi hittade området och förstod vilka hus det var tal om. Men insåg snabbt att man för att kunna bo där blir helt beroende av bil. Att gå till närmaste busshållplats skulle bli allt för långt, och med tanke på vår hälsa och ålder en omöjlig sak. Vi blev tvungna att – med tungt hjärta – höra av oss igen och säga nej tack. Vi är alltså tillbaka på ruta ett, uppsagda, nerstämda och med föga hopp. 

 

Var och hur ska vi hitta ett nytt boende? Vi anmälde oss hos ett ovanligt fastighetsföretag, som varken har kö- eller poängsystem. De väljer helt enkelt lämpliga sökanden och erbjuder lägenheter. De tre som fanns i dag låg på våningarna 3 eller 4 i hus som saknar hiss.

 

Just för att det är fredag vill jag påminna er om vad de palestinska islamisterna gjorde den 7 oktober, också det en fredag. Massakern är den enskilt största sedan Förintelsen och därför en ohygglig katastrof i de judiska folkens historia. Glöm aldrig bort det!

 

“I wanted to come here to see it for myself; I have heard and seen things I will never forget.” Brittiska utrikesministern, David Cameron (The Guardian 23/11-2023)

 

“I mean, the terrorism, parents shot in front of their children, children shot in front of their parents,”. “I’ve heard things and seen things that obviously, I will never forget, and it’s important we understand that.” (The Times of Israel 23/11-2023)

 

1 kommentar:

skepparn sa...

Skapade inte Gud människan till sin avbild?
Gäller nog den gammeltestamentiske guden.
Vad gäller Allah vet vi ju...
God Helg från ett fredligt Finland