onsdag 6 september 2023

Danmark viker sig för islamistregimerna. Charlie Hebdos chefredaktör varnar.

Skärmdump

 

Charlie Hebdos chefredaktør: Med koranlov bliver Danmark allieret med Taliban og Irans præstestyre

 

Gérard Biard

Chefredaktør for Charlie Hebdo

 

Den danske regering fremsatte 1. september  et lovforslag i Folketinget, der vil "kriminalisere utilbørlig behandling af genstande af væsentlig religiøs betydning for et trossamfund".

Hvis dette lovforslag bliver lov, vil blasfemiparagraffen, som ellers blev ophævet i 2017, blive genindført.

 

Danske myndigheder håber at dæmpe den vrede, der er opstået efter offentlige afbrændinger af koranen de seneste uger i København og Stockholm.

 

Den nye lovgivning vil blive optaget i kapitel 12 i den danske straffelov, der omhandler forbrydelser mod statens sikkerhed.

Med denne lov bliver den danske regering både allieret og tjener for det iranske regime og Taliban-styret

Denne beslutning vil få alvorlige konsekvenser, da den legitimerer blasfemibegrebet og åbner døren for alle former for censur.

 

Det står i modsætning til 200 års kamp fra europæiske intellektuelle, kunstnere og politiske ledere for at adskille det offentlige liv fra religionerne og deres doktriner for at frigøre den enkeltes tanke- og ytringsfrihed.


Danmarks justitsminister, Peter Hummelgaard (S), beskriver afbrændingen af koranen som "grundlæggende foragtelig og usympatisk".

 

Denne opfattelse, der er baseret på subjektive opfattelser (foragtelig og usympatisk), baner vejen for hele spektret af censur.

 

Hvilken lov vil de danske myndigheder nu vedtage, når andre grupper af enkeltpersoner kræver et forbud mod udtalelser, som de finder "foragtelige og usympatiske"?

 

I virkeligheden er denne særlov beregnet til at undgå det grundlæggende spørgsmål bag bogafbrændingerne: Hvorfor føler folk behov for offentligt at brænde religiøse tekster som koranen?

 

Den danske regering udviser stor fejhed ved at foregive, at den ikke forstår betydningen af disse handlinger.

 

Når folk brænder koranen, kan det være af dårlige grunde, men det kan også være af gode grunde: for at protestere mod totalitære regimer i lande som Iran og Afghanistan, hvor denne religiøse bog bruges til at terrorisere hele befolkninger og til at slå al modstand ned. Iranske kvinder, der nægter at bære slør, er skyldige i blasfemi. Afghanske kvinder forfølges af Taliban, blot fordi de ønsker at gå i skole.

 

Ved at vedtage denne lov bliver den danske regering medskyldig i disse tyranniske, morderiske regimer, hvis magt udelukkende hviler på total underkastelse under koranen.

Med vedtagelsen af denne lov bliver den danske regering både allieret og tjener for det iranske regime og Taliban-styret.

I et demokrati er folket den eneste legitime magt.

 

I et demokrati kan alle former for magt udfordres, hånes og latterliggøres gennem den offentlige debat.

 

Med denne lov accepterer den danske regering at dele sin legitimitet med Gud og hans selvudråbte repræsentanter.

Med denne lov sættes der spørgsmålstegn ved selve hjørnestenen i vores moderne demokratier.

 

2 kommentarer:

Hanne Hansen sa...

Jeg skammer mig på mit lands vegne.
En skræmmende udvikling, endnu et skridt bort fra den demokratiske orden.

Inre exil sa...

Tack Hanne. Det gör jag också