onsdag 20 november 2013

Nya boken på väg

Nu går den i tryck. Tack till er som förhandsbeställt.

Från och med idag kan man inte göra det mer. Från och med idag gäller endast reguljära beställningar. Boken kostar 250:- och kommer med all säkerhet att kunna levereras till beställarna före jul. Egentligen skulle den utkomma i februari 2014, men eftersom hjulen rullat på så bra har det gått fortare.

När boken levereras från tryckeriet till mig kommer först och främst de förhandsbeställda och betalda exemplaren att distribueras.

För beställningar, skicka ett mail till thomas.nydahl@gmail.com


Ur Urban Anderssons förord i boken (detta avsnitt finns också tryckt på bokens omslagsbaksida):


Hur står man då emot trycket från tiden? Exilplatser finns förstås. Hos Thomas Nydahl intar begrepp som tystnad, långsamhet, ensamhet och monotoni en central plats – det är välsignade tillstånd. I konflikt med sin tid måste man ”stå utanför. Stå bortom”, citerar han från E.M. Cioran. Ett annat sätt är att lyssna på Bachs cellosviter, eller att ge sig ut i landskapet med kameran. Den främsta exilplatsen av alla är dock litteraturen, där man kan umgås med en underjordisk international, ”de fria andarna”. Till denna krets hör Zenta Maurina när hon skriver om tigandet som ett skyddsrum, en läkningsprocess bortom det mediala bruset, underhållningen, floden av ”information”. Och dit hör förstås även Albert Camus, Sandor Marai, Simone Weil, Thomas Merton, Imre Kertész, Joseph Brodsky, Botho Strauss, Fernando Pessoa, Thomas Bernhard, för att nu antyda spännvidden hos Nydahls umgänge. Hur många är vi inte som ofta söker oss till en sådan international för att uthärda.Inga kommentarer: