tisdag 15 augusti 2023

Finns det en regering värd namnet? Eller har vi att göra med dagisfesternas arrangör?

Vi har den regering vi förtjänar. Alla som hoppades att sossarna och deras stödtrupp, från C, via MP till V skulle försvinna visste nog inte vad det var de hoppades på.

Vad har vi nu, i krigs- och kristid?

Vi har en smilfink till statsminister som hellre styr en opinion (regnbågen!) än en nation (det skulle i så fall vara Sverige). Vi har en regering som, när den stundtals uttalar sig, säger så platta och dumma saker, att man tror sig bevittna en dagisfest.

Inget är heligare i vårt land än spektaklen, nöjena, "eventen" (ja, det sägs heta så), det massmediala och det publikfriande. Inget i Europa är heligare. Det fanns en tid när borgerligheten hånade "vänstern" för sådant. Nu är den själv främsta uttrycket för ren och oförfalskad ytlighet, förflackning och fördumning.

Efter oss syndafloden brukade man säga. Fel, efter oss M + SD i töntarnas och populisternas parad. Nationalism? Det tror jag inte. Patriotism? Nej, inte det heller. Folklighet? Gud bevare oss! Allvar och seriös hantering av Sveriges kris? Svaret blåser i vinden som bekant.


3 kommentarer:

skepparn sa...

Du verkar pigg!
Det gläder mig!!
Hoppas det håller i sig.
Ja, inte med sveriges utveckling, givetvis...

Mats B-P sa...

Det enda av värde med Sveriges utveckling är att Thomas Nydahl "piggnar till"!

Inre exil sa...

Ni är så rara. Trots att jag har ett helvete blir jag glad. Några glas portugisiskt rödvin gör sitt till och jag hoppas slippa akuten i natt. Tack ska ni ha