tisdag 15 augusti 2023

Gunnar Strömmer och den svenska feghetens regering

Regeringspolitiken ser nu ut som ett feghetens manifest:

 

Storbritanniens ändrade reserekommendationer ligger i linje med svenska myndigheters bedömningar, enligt justitieminister Gunnar Strömmer

 

Jag tycker att det är viktigt att vara uppriktig med medborgarna, och säga att vi har en allvarlig säkerhetssituation i Sverige. När vi säger att Sverige har gått från att vara ett legitimt till ett prioriterat mål betyder det att risken för terrordåd i Sverige har ökat, säger Strömmer.

 

Alexander Bard skriver:

 

Sweden's Prime Minister Ulf Kristersson says that "The Qoran is a holy scripture". Mr Kristersson is the kind of guy who would also say that Adolf Hitler's "Mein Kampf" is a holy scripture if the Nazis returned to power. Mr Kristersson simply personifies coward assholism 100%.

 

Min enkla fråga är denna:

 

Är det yttrande-, tryck- och åsiktsfrihet som är det öppna, demokratiska samhällets signum? Om inte, är det religionens, ideologiernas och systembyggenas figurer som ska styra oss? Att de hitflyttade, gröna boken-styrda, ”muslimska”, det vill säga av olika riktningar ”troende” människorna som ska styra oss andra? Eller hade dessa årtionden av sekulära livsformer ingen betydelse alls? Var Sverige bara en preliminär demokrati, i väntan på barbarerna? 

 

PS. Ur morgonnyheterna i ämnet:

 

Bland annat skriver al-Qaida att ”Danmark och Sverige är två små, avskyvärda länder”, och uppmanar muslimer att begå ”hämnd” efter den senaste tidens koranbränningar.


 

2 kommentarer:

Stefan Lundin sa...

Om man anser att våra nordiska länder är så avskyvärda, varför söker man sig då hit?

Inre exil sa...

Stefan, frågan är inte bara bra, den är så berättigad att svenska staten borde ställa den, till sig själv!