fredag 9 september 2022

Ta skydd. Valet är snart här och det bästa är att avstå

Foto: Astrid Nydahl

Det största missförståndet av alla är att valet på söndag i någon mån skulle förändra sakernas tillstånd. Det kommer det inte att göra.

Den massimport av Koran-folk som genomförts har förstört samhällets själva grundstruktur. Asien, Afrika och Arabien kan inte samleva med en nordisk tradition, eller för den delen med en europeisk. Vi får bevisen varje dag. Våldtäkterna, rånen, överfallen, knivhuggningarna, skjutningarna, bombattentaten och allt det andra som förstör stora och små städer. Ändå är det en stor del av svenska folket som blundar och hoppas.

Ideologierna har dödförklarats. Kristendomen försvann ur det allmänna medvetandet för mer än femtio år sedan. Ändå hittar vi koran-apologeter där vi minst väntar det. Ideologierna är alltså inte döda. Men de är utbytta.

Att gå till urnorna är att ännu en gång legitimera eländet. Det är ett starkt skäl - bland många andra - till att jag avstår från att rösta. Eller som det heter, med en lätt omskrivning: "Chansa inte - rösta inte".

Fredrik Ekelund i Svenskan:

Jag tar en öl på Pub Vagabond på det stilla Eriksfält, fortsätter min cykeltur till Augustenborg. Under en gatlykta sitter några medelålders män och röker vattenpipa i lugn och ro men längre ner på samma gata står ett gäng killar och sparkar på en papperskorg. Stämningen är aggressiv och i tidningen dagen efter står att läsa om ett jättebråk på samma ställe efter vilket fyra män fick föras till sjukhus. Ännu en ”uppgörelse” i en stad som är så präglad av våld att vi Malmöbor knappt pratar om det längre. En ung man hittas mördad i en park på Lindängen och vi rycker på axlarna. Brutaliteten bland de kriminella har normaliserats på ett kusligt vis och bland oss andra, icke-kriminella, har det skett en likgiltisering, lika kuslig den när skalen hårdnar. Då, när allt började med den första mordvågen för cirka tjugo år sedan, var våldet på allas läppar. Men nu är det tyst även om många hoppar till inför det senaste illdådet, en femtonårig mördare på Emporia.


Sjöås kyrka i Viås. Ännu ett kulturminne försvunnet efter att ha tänts på. Kyrkbränderna i vårt land är ett övertydligt tecken i tiden.Inga kommentarer: