tisdag 20 september 2022

Kyla, fotvård och räntor

Antikvariat i Camden, London. Foto: Astrid Nydahl
 

Det rör sig vidare in i vinterkyla. Fortfarande har jag mina tunna sommarkläder, men det börjar bita obehagligt under dem. Det ska dock mycket till innan jag byter till vinterbyxor och jacka.

I morgon onsdag ska jag göra mitt första besök för medicinsk fotvård. Jag ska bedömas och om jag blir godkänd vet jag inte. För att bli det måste fötterna ha nått ett visst mått av diabetesskada.

Räntan höjdes rejält. Med kvällstidningsspråk: "chockhöjdes".Vad det innebär i vardagen är jag inte människa att bedöma. Vet bara att vi påbörjat ett radikalt sparande för att försöka klara elräkningarna. Nästan hela min pension gick till det. 50:- kvar på kontot. Å andra sidan är kyl, frys och skafferi välfyllda. Någon bil att tanka har vi inte längre. Men vi har bussbiljetter båda två. Astrid reser gratis eftersom hon fyller 75, jag har 30-dagarsbiljett.

Bokmässan väntar på branschen. Tack och lov att man slipper.

1 kommentar:

Stefan Lundin sa...

Trista ord, Thomas, men jag hoppas verkligen att ni klarar det. Så kom då baksmällan efter alla excesser med att trycka nya pengar och lansera stödpaket under viruspandemin. Nu sitter vi med kraftigt höjda räntor, energipriser och inflation. Jag tyckte att Ukrainakriget var en anomali, något som inte hörde vår tid till, ett vansinneskrig eller att den inflation vi hade under 1970 och 80-talen aldrig skulle komma åter. Så fel jag hade.
Hela västvärlden är i gungning i den digitala tidseran, med dess helt impotenta politiker som gått "all-in" i den s.k. woke-ideologin.