onsdag 7 september 2022

Att tvingas eller välja. Fascismen och vinterprognoserna

Mobilfoto: T.N.
 

Är det alternativ eller flykt jag söker? Båda delar. Det vidriga är att man inte slipper undan det man flyr från. Inte en busshållplats utan att den där avskyvärda partiledaren Lööf glor på en med enfaldiga och pubertala budskap.

I valtider borde man gå eller cykla. 

Jag tvingas inte till någonting, men har valt bussen till stan. Nu åker jag in varje dag. I morse blev det en bänk vid Helge å, i Tivoliparken. Tyst och fridfullt, tills en man satte sig på bänken bredvid. Han lyssnade förstås på svart ghettomusik i telefonen. Man slipper inte undan det man flyr från.

Kriget pågår med oförminskad styrka. Putin står i det fascistiska Rysslands sydöstra utpost Vladivostok, och håller tal om "västerlandets skuld". Det är ett omåttlig hyckleri av en härskare som startat ett ödesdigert krig.

Att Sverige står inför ett riksdagsval påverkar inte skeendet det minsta. Vi vet att vi, liksom miljoner andra människor, kommer att få lämna vårt hem i vinter, om vi inte på ett eller annat sätt kan skrapa ihop till elräkningarna. Se denna beräkning, den är ytterst läsvärd. När jag för en tid sedan gjorde en egen kalkyl hamnade den på 16.000:- i månaden före skatt och avgifter. Vem ska jag då ringa; husvärden, kronofogden eller el-bolaget?

Mobilfoto: T.N.


1 kommentar:

elina sa...Vill lägga till Socialtjänst på din lista.
Jag undrar hur Socialtjänsten kommer att hantera elräkningar? Hyra och el ska ju ingår med skäliga kostnader. Vad är skälig kostnad? Det verkliga? Snart får vi nog veta det när normalinkomsttagare kan inte betala elräkningen utan söker bidrag.