lördag 4 maj 2024

"Fritt fram att avfyra brittiska robotar in mot ryskt territorium"


 

Ur Svenskan fredag kväll:

 

Fritt fram att avfyra brittiska robotar in mot ryskt territorium. Och franska kängor på marken i Ukraina om Ryssland bryter igenom Ukrainas frontlinjer. 

 

Storbritanniens utrikesminister David Cameron och Frankrikes president Emmanuel Macron höjer insatserna, det framgår i intervjuer med nyhetsbyrån Reuters respektive The Economist.

Cameron, som tidigare krävt mycket tuffare sanktioner mot Ryssland, utlovade på torsdagen också årligen motsvarande cirka 40 miljarder kronor av militärt understöd till Ukraina ”så länge som det behövs”.

 

Cameron, som var brittisk premiärminister 2010–2016, tillade att Ukraina har rätt att använda brittiska vapen och ammunition för att angripa mål inne i Ryssland och att det är upp till de styrande i Kiev att bestämma om man ska göra så.

– Jag utesluter ingenting, därför att vi står inför en motståndare som inte utesluter något. Precis som Ryssland slår till inne i Ukraina kan man förstå varför Ukraina känner behovet att kunna försvara sig själv, sa Cameron.

 

Han betonade att bidragen från USA och väst, utöver krigsmateriel, också kommer att höja moralen hos det ukrainska folket.

 

Inga kommentarer: