tisdag 28 maj 2024

Har du blod på dina händer? Då är du förmodligen Israel-vänlig!

 Jag läser Ulrika Knutssons artikel om "palestinaaktivisternas" angrepp på Anders Persson vid Linnéuniversitetet i Växjö:

Mellanösternforskaren Anders Persson vid Linnéuniversitetet i Växjö har utsatts för vandalism. Okända gärningsmän bröt sig in på hans kontor, förstörde teckningar som hans dotter gjort, klottrade på affischer och hängde upp blodbestänkta barnkläder.

Ett hotfullt budskap menade att forskaren ”hade blod på sina händer” och att ”Anders Persson sprider israelisk propaganda, hur mycket betalar de dig? Var ärlig”.

Denna aggressiva handling mot en enskild människa och akademisk forskare är ett oerhört tilltag, en attack på yttrandefriheten och den akademiska friheten, byggd på antisemitiska föreställningar. Klotter på affischer visar Hitlermustasch på forskaren och utrikesminister Tobias Billström. Anders Persson själv kallas ”zionist” och hans forskning ”propaganda”.

Jag tror att aktivismen som spreds och fortsätter spridas i första hand bygger på en feltolkning av skeendet. Ja, Israel har bombat Gaza till damm och grus. Ja, landets ledare kan kallas krigsförbrytare. Precis som Hamas är krigsförbrytare med en inledande pogrom till det krig som pågår.

Hur kan det komma sig att pogromen och massakern så snabbt glömdes bort? Varför är Israel att betrakta som paria-stat i dag, när landet är den enda "trygga" platsen för judar?

Israels betydelse har inte minskat, bara för att landets styrs av en grupp gangsters. Se på de gigantiska demonstrationerna! Halva Israels folk har höjt sina röster mot det som pågått länge, och som pågick långt innan det nuvarande kriget började. Israel är värt ett bättre öde än det Benjamin Netanyahu i samarbete med fascister som Ben Gvir och Bezalel Smotrich kan åstadkomma. Ju tidigare han avsätts i ett nyval eller genom en demokratiskt ledd kupp, desto bättre för landet, folket och hela regionen. Om två stater kunde födas ur detta vore mycket vunnet!

Det finns många viktiga frågor att begrunda och besvara.

 

***

 

Den islamistiska Hamas-massakern 7 oktober 2023 ska väl helst falla i glömska. Men det finns människor som bryr sig.

Varför inte ett ljud om detta i svenska medier: 

https://judiskkultur.se/events/the-october-7-forum?locale=sv 


 

1 kommentar:

Mats B-P sa...

"Om två stater kunde födas ur detta vore mycket vunnet " - Tack!