tisdag 19 december 2017

Gruppvåldtäkterna, tecken på ny social ordning?

Foto i november 2017: Astrid Nydahl

Sverige plågas av en våldtäktsepidemi. I Malmö avsätter man stora resurser hos polisen för att finna den sadistiska grupp som våldtog en 17-årig flicka på Sofielund. I Stockholm har man just frikänt samtliga inblandade i en annan gruppvåldtäkt trots att männens sperma fanns på offrets kläder. 

Vad ska man tro om rätt och lag medan detta pågår? Jag har fyra döttrar och många barnbarnsflickor. Då är det en självklarhet att denna samhälleliga pest blir väldigt personlig. Jag oroar mig faktiskt för vad som kan hända dem. Är det egoistiskt att göra det? Nej, det är den naturligaste reaktionen i världen. Allt socialt är samtidigt personligt. 

Ingen av oss slipper undan det fria fall vårt land och vår kultur befinner sig i. Vi faller samtidigt, och vi vet varför. Vi förfäas och berövas grundläggande sociala självklarheter. Att befinna sig utomhus bland andra människor - just dessa människor som sägs vara framtidsförsäkringen och mångfaldsgarantin - är sannerligen ingen självklarhet.

1 kommentar:

Björn Nilsson sa...

För några tiotal år sedan hade de unga läkarna ofta inga egna erfarenheter av skrumplever eller tuberkulos. Inte av skottskador heller. Nu behöver de inte åka utomlands för att studera dessa tecken på att det är något som är fel, förutom det du nämner. - Det finns en baksida med det ultramoderna Sverige: den bristande viljan att ta itu med sjuka tendenser i samhället. "Var liberal, gör som du vill."