onsdag 22 november 2023

Äh, nu tar vi jul! I november således

Foto: Astrid Nydahl

 

Äh, nu tar vi jul! Ja, så står det på veckans reklamblad för en av de stora matkedjorna. Julskinkor i alla former fyller deras frys- och kyldiskar.

 

På vägen ut till kusten passerar vi varje dag ett hus som sedan en dryg vecka ”pryds” av en gigantisk, uppblåsbar jultomte. I alla husets fönster, ut mot vägen, står det adventsljusstakar.

 

Det allt mer perverterade julfirandet tar sig för varje år allt groteskare former. Redan nu tycks alltså tiden inne då jag inte kan närma mig stadskärnan eller de två stor matkedjorna. Ändå måste jag mot slutet av veckan in i en av dem, därför att det är från deras förbutik jag ska skicka det paket som ska gå iväg till min brorson, som gift sig i USA men som nu med sin amerikanska hustru, flyttat in i ett hus på den östra halvan av Skåne. Jag bävar, men måste.

 

Julkort då? De faller mig i tanken redan, på grund av det jag just berättat. De blir en handfull, inte de 50-tal vi skickade förr om åren. Jag nöjer mig annars med digitala julkort till familj och närmaste vänner.


Önskar er en god Cecilia-onsdag! Ta tillfället i akt att lyssna på t.ex. Cecilia Bartoli, den bästa av dem alla.


Inga kommentarer: