Grytan på vårt matbord. |
Currykyckling-gryta
#Skala och grovhacka 3-4 lökar.
#Skala och pressa ut två vitlöks-klyftor.
#Skala 6-8 morötter, grovdelas på längden och sedan på tvären, cirka 8 bitar per morot.
#Lägg allt detta i en het blandning av smör (mycket) och olivolja (lite).
#Krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar.
#När det gått fem-tio
minuter tillsätt en hel 3 dl-paket vispgrädde (Per använde vitt vin med lite whisky, men det hade jag helt glömt, trots att min första gryta byggde just på vinet!).
# + en liten flaska kycklingfond
# + en skvätt kinesisk soja
# + en rejäl klick tomatpuré
# + två stycken buljongtärningar (kyckling eller grönsaks)
# Tillsätt curry efter smak
# + rosépeppar efter samma princip
# Koka samman allt under en halv timme.
# Allra sist, när grytan kokt klar tillsätt bitar av skalat äpple, mängd efter tycke och smak.
*
# Värm ett nytt järn med smör och olivolja.
# Ta upp önskat antal kycklingfiléer tinade.
# Torka av dem ordentligt.
# Skär dem i önskvärd storlek, stek dem tills de är genomstekta, högst 10-15 minuter. Krydda med curry och svartpeppar.
# Lägg över dem i den färdiga röran.
MIDDAGEN ÄR KLAR ATT SERVERAS. VARFÖR INTE ETT KALLT VITT VIN TILL?!
Nej, detta kommer inte att bli en mat-blogg, men nog kan man göra ett undantag?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar