onsdag 14 september 2022

Väpnat val och vissen-vilsen s.k. "vänster"

Doftrankan i vårt bibliotek blommar så fint nu. Mobilfoto: T.N.
 

Vem och vad skulle vara vänster i det val som nyss ägt rum? V? S? MP?

Ruffel och båg! V under sin nya ledare kan inte ens partiets historia. Hon är den nya tidens populist som säger de "rätta" sakerna bara.

S kan möjligen ha attraherat med sin surmulet sakliga ledare, och resultatet visade också på det. Men vänster? Alls icke. Har inte varit det tidigare heller. Rent illusionsmakeri för Marknaden.

MP? Så långt från vänster man kan komma! Ett parti som kämpar för att hålla sig kvar till varje pris. Det kvinnliga språkröret är en fasansfull karikatyr, med alla sina supermoderna bilar i hushållet. Isarna smälter i kapp med hennes falskhet.

Paulina Neuding sätter fingret på falskheten:

MP-ledaren Märta Stenevi manifesterade dessutom upprepade gånger under partiledardebatterna i tv att nazism för henne inte är mer än en retorisk figur, tom på innehåll. ”Ni blåbruna” hette det gång på gång från Stenevi, och då handlade det inte om SD:s rötter i den svenska vit makt-miljön. Historiens värsta folkmord, trivialiserat till knep i debatten – ett knep som Stenevi dessutom levererade med tyngden och allvarsamheten hos en himlande tonåring.

Vem skulle, om hon verkligen stod öga mot öga med nazism, ägna sig åt later av det slaget?

Vapnen de använde var myter, halvsanningar, propaganda och slutligen - förstås - de rena lögnerna.

Med en sådan "vänster" kan man inte ens gå till vallokalen. Jag höll söndag i lugn och ro. I dag håller jag onsdag och lagar köttsoppa.


3 kommentarer:

elina sa...

Missa inte Sandelin idag i "Det Goda Samhället"" om Mattias Desmet. Du känner nog igen dig.

Inre exil sa...

Tack Elina, jag finner honom mycket intressant! Sandelin är en av få som jag läser med behållning.

Stefan Lundin sa...

Elina, jag har nu beställt Desmets bok, även om jag redan kan en hel del om massornas beteenden. Håller med, Gunnar Sandelin är bland de allra sakligaste debattörerna.