tisdag 12 april 2022

Putin drömde om ett nytt ryskt imperium

Skärmdump från Daily Mail
 

Putin drömde om ett nytt ryskt imperium, men Ryssland är istället på god väg att bli ett försupet och genomkorrumperat Nordkorea, totalt avskuret från den civiliserade världen.

 

Magnus Ranstorp i Svenska Dagbladet

 

Ranstorp har rätt i att den putinska imperie-drömmen redan är förstörd – av Putin och hans gäng alldeles själva! De modiga och eniga ukrainarna har med all tänkbar kraft och uppfinningsrikedom varit honom behjälpliga med förstörelsen av Ryssland.

 

Jag är varken siare eller har någon särskild och dold kunskap om vad detta krig kommer att leda till. Men jag är helt överens med analytiker som säger att det är just Ryssland och ryssarna som på andra sidan kriget sitter riktigt i klistret. En raserat civilsamhälle, en totalitär och fascistisk envåldshärskare, en jättenation utan demokratiska institutioner, medier eller mötesplatser. Se där Ryssland 2022! Till det ska läggas en djup fattigdom, varubrist av sovjetiskt snitt, raskt stigande priser på livsmedel och en internationell isolering.

 

Putin gjorde vad han kunde för att förstöra landet. Men man får inte glömma att han hade en hel stab av medhjälpare, från militärapparaten till kyrkan.

 

Som krigsförbrytare ska de både betraktas och behandlas.

 

1 kommentar:

elina sa...

Avaaz samlar in namn för krav att Putin skall ställas inför domstolen i Haag. Över 1,7 milj har skrivit på. Så pass få, tycker jag.