fredag 7 oktober 2016

På tal om partiväsendet

Foto: Astrid Nydahl
Låt mig för en stund återvända till gårdagens ämne: partiväsendet. Den som följer direktiven går vart fjärde år till en vallokal och lägger sin papperslapp i en låda. Innebörden av detta är klar och tydlig: med valet av ett politiskt parti får du också allt det du inte vill ha. All inclusive. Eftersom allt fler svenskar väljer att protestera mot nivellering, islamisering och upplösning av samhället genom att rösta på SD får de också ta allt de erbjuder. Just nu presenterar partiet sig som ett klassiskt gammalt judehatarparti. Är det rätt att dra den slutsatsen? Dumheterna från Oscar Sjöstedt och Anna Hagwall är väl bara personliga uttryck för ett antisemitiskt tankegods? Nej, det är just det de inte är. Som representanter för ett politiskt parti talar de i den egenskapen. Ja, de uppför sig också i den egenskapen. Så när Sjöstedt står på en fest och skrattar åt "Die Juden" har han inte bara partiet utan också högst konkret partiföreträdare som Paula Bieler och Mattias Karlsson. Och när Hagwall talar om en "etnisk grupp" som äger för mycket medier vet alla att uttalandet vilar tryggt i myten om "judepressen" och "judarnas makt". Det är oerhört magstarkt och motbjudande. Är jag förvånad? Inte det minsta. Däremot korrigerar det Åkessons "filosemitism" högst betydligt.

Inte heller är jag förvånad över att Ingrid Carlqvist - som tillsammans med Lars Hedegaard startade Dispatch International och som fram till ganska nyligen skrev i Gatestone - nu sitter i öppet antisemitiska och nationalsocialistiska Motgifts studio och hånskrattar åt sina gamla vänner. Det fanns, all inclusive, inskrivet redan från början. Att det gått med raketfart är inte heller det att förvånas över.


4 kommentarer:

Frederick sa...

Angående att lägga lappen i lådan.
Som min gamla pappa brukar säga: i Sverige är man inte ens betrodd att själv släppa ned sin valsedel i lådan. Det ska en funktionär göra åt en. Snacka om överförmynderi. I reportage från andra länder ser man hur väljarna självklart lägger sin röst i lådan för egen hand. Men i Konungariket Monismanien ska medborgarna som alltid uppfostras.

Anonym sa...

@Frederick 7 oktober 2016 13:22
Kanske kan det vara så att man vill försöka säkerställa att inte det stoppas ned två (eller flera) valsedlar. Förtroende är bra men kontroll är bättre. Jag tycker det finns annat i sammanhanget man kan bekymra sig om. T. ex. kontrollen av massmedia. Vem kontrollerar vad som skall debatteras?ö Vilka nyheter släpps fram i msm?

Anonym sa...

@Frederick 7 oktober 2016 13:22
Tillägg: Läser T. ex. om polisförstärkning till Gotland i alternativmedia men lägger inte märke till något om detta i Aftonbladet eller Dagens Nyheter. Insatsen av extrapolis har tydligen att höra med upprördhet över rättsprocessen i samband med den misstänkta våldtäkten av en rullstolsbunden kvinna.

Cello Jr sa...

Jo, (ungerska) Hagwalls tal om etnisk grupp är förfärande. Dock är hon inte ensam om att se Bonniers mediamakt som ett demokratiproblem. Hon har en åsiktsfrände i Åsa Linderborg, kulturchef på tidningen som skrev om israeliska organstölder.

http://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/aftonbladet-granskar-bonniers-inflytande-ett-demokratiproblem-6211452

Även tidningen Proletären har problematiserat det hela. :-)