onsdag 7 januari 2015

MASSAKER I PARIS!!!! ISLAMISTER HAR SLAGIT TILL MOT SATIRTIDNINGEN CHARLIE HEBDO. MINST TOLV DÖDA HITTILLS

Bild från Le Parisien
FÖLJ DN:S DIREKTRAPPORTERING!

Senare under dagen kommer uppdateringar här i bloggen.

Det är svårt att samla tankarna inför detta barbari, men jag skrev just denna kommentar hos Snaphanen:

Varje gång den islamistiska terrorn slår till i väst samlas hela offentligheten och gråter krokodiltårar i medierna. Hur vore det om de till vardags vidtog åtgärder som på något rimligt sätt kunde skydda oss mot islamisterna?

I Sverige har ju moskéerna “kärleksbombats” sedan en månads tid. Hur vore det om de godhjärtade människorna förstod var de största hoten kommer ifrån? I så fall hade de fått börja med att skydda och bevaka de människor som skriver kritisk mot islamismen. Vem förstår vad som står på spel? Här i Sverige finns det ett antal människor som behöver bästa tänkbara skydd, inte minst Lars Vilks.

Kan ett nytt attentat förändra det politiska klimatet i vårt land? Jag är pessimist. Snart har man glömt alla de människor som idag dött för yttrande- och tryckfriheten i Paris. Det är just det vi inte får. Glömskan och likgiltigheten är de islamistiska mördarnas bästa allierade, oavsett om de verkar i den muslimska världen eller i väst.

DN skriver:

 Charlie Hebdos advokat bekräftar nu att fyra av tidningens mest profilerade tecknare dödats i attentatet. Bland annat den folkkäre Jean Cabut som ritade under signaturen Cabu:http://en.wikipedia.org/wiki/Cabu och Stephane Charbonnier som förutom att vara tecknare också var chef för Charlie Hebdo: http://fr.wikipedia.org/wiki/Charb

Lars Vilks intervjuas av Sydsvenskan.

Här om Guldhunden som Vilks överlämnade till chefredaktören.

Danska Snaphanen skriver:

Det satiriske franske ugemagasin Charlie Hebdo blev onsdag angrebet af to mænd klædt i sort med maskingevær som råbte Allahu Akhbar.  Angrebet ses som en hævn for bladets offentliggørelse af Muhammedkarikaturerne i 2011
»Det er en massakre. Der er døde!« sagde medarbejderen før han blev afbrudt. Ifølge Le Figaro er to politibetjente også dræbt.
Redaktør Stephane Charbonnier meldes blandt de dræbte. Redaktør Gèrard Biard, jeg traf var i København den 9 oktober sidste år , var i London på tidspunktet og er i live.
Posten live-opdateres Fusillade à “Charlie Hebdo” : 10 morts selon la préfecture de Police – Le Parisien, fotos, Douze morts dans une attaque au siège de « Charlie Hebdo »


1 kommentar:

Christer sa...

Skönt att det var IS.

Vi har fått veta att Islamska Staten inte har något med Islam att göra.

Det här måste ha varit tre enstaka galningar,
som av en slump var på samma ställe samtidigt.

Om europas folk felaktigt får för sig att Islam ligger bakom, kan det fördröja Reconquista.