torsdag 14 oktober 2010

"Sionister är dödliga" säger Irans president.

Kommer man så mycket närmare en krigsförklaring? När den iranske presidenten står vid gränsen till Israel säger han saker som får mitt hjärta att dunka fortare. Inget i min föreställningsvärld, just nu, skulle vara värre än att hans planer sätts i verket. Vi vet inte vad de säger bakom stängda dörrar, men vi kan ana det värsta.

Så här säger han i alla fall i Libanon, idag, alldeles på riktigt:

"Världen ska veta att sionister är dödliga."

Det finns ju inget originellt i hans utsaga. Hitler sa likadant. Stalin sa likadant. Man sa likadant under de omfattande massmorden i Spanien och Portugal då bålen brann. Vi vet att "sionister är dödliga". De menar helt enkelt att judar går att mörda. Det har gjorts så många gånger i historien att ingen kan tvivla på det.

Hur många människor kommer att resa invändningar? Jag tror att vår närmaste framtid i alldeles konkret mening är beroende av det.

Foto: A.N.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar som om bloggaren har något emot nazister... fy skäms!

Anonym sa...

Håller med dig Thomas.
För övrigt har två troll smugit sig in bland kommentatorerna.

Christer Eriksson sa...

Dessvärre tror jag att Israel står ganska ensamma idag efter åratals indoktrinering från vänstermedia. Men de har ju tidigare visat prov på handlingskraft där islamisterna sticker huvudet i sanden när Israel slår tillbaka.

Sannolikt kommer islamisterna i Iran att möta samma öde som nazisterna i Tyskland eftersom det inte är en livsduglig ideologi. Frågan är bara hur mycket blod som måste flyta innan den har utrotats?

Anonym sa...

Ahmadinejad och Iranksa regimens utspel i Libanon är ett försök att delvis återskapa den förlorade legitimiteten på hemmaplan. Efter den omdiskuterade presidentvalet 2009 och de blodiga efterspelen har han och hans regim blivit alltmer hatade av majoriteten av Iranier. Iranska folket upplever att deras land har blivit ockuperat av brutala makttörstiga diktatorer. Ahmadinejads åsikter, uttalanden och handlingar avspeglar inte Iranska folkets idealer eller åsikter i allmänhet. Det pågår en blodig frihetskamp i Iran där frihetstörstande Iranier står mot makttörstiga fundamentalister. Världen bör stå på Iranska folkets sida och stödja Iraniers kamp mot tortyr, förföljelse och islamisk diktatur.
Iranska regimen pumpar ut oljepengar till Hizbollah i Libanon medan en stor del av Iranier lever under fattigdom och misär.
Jag är själv en svensk-iranier och såsom majoriteten av de Iranier jag känner delar jag inte Ahmadinejads åsikter. Det är nämligen en skillnad mellan Tyskland under andra världskriget där Nazister hjärntvättade majoriteten av tyska folket och dagens Iran. I kommunikationens era är det svårt att dölja sanningar. Iranska folket behöver en stark ledare och stöd från omvärlden för att kunna en gång för alla bekämpa den Iranska regimen. Något krig lär väl inte behövas enligt min mening.