fredag 8 oktober 2010

Fredagstanken

Idag är det fredag igen, dags att knyta ihop veckosäcken. Igår kväll föll jag, för första gången på mycket länge, ner i fadon. En helkväll med Joana Amendoeira, såg hela konserten som Carlos spelade in när hon uppträdde här i Kristianstad för fyra år sedan. Allt kom tillbaka: glädjen och tårarna, känslan av tomhet och misslyckande, den väldiga sorgen över allt som gick fel och en lika stor glädje över allt det som Lissabons gränder och människor givit mig.

Igår kom också första exemplaret av min nya bok. Alltid samma glädje att hålla en ny bok i handen, bläddra, se så att allt är rätt gjort, se att det är fullbordat. Boken ska utkomma 1 november, och strax innan har jag mina exemplar här. Om någon vill beställa kan man göra det via förlaget i länken ovan, eller direkt från mig med ett mail: thomas.nydahl@gmail.com

Ikväll glider vi ut på en sista vinafton med god mat. Några av mina söner och döttrar kommer på middag. Det ska lagas mat och bakas bröd. Tids nog sitter vi ner för en helkväll.

Så är, och så måste fredagar vara. En punkt för veckans strävanden. Ett möte med stillheten. Turen till kusten, tystnaden i kombination med havets brus. Eftertanken.

Bilder från Fiskars, Finland. Foto: U.W.

2 kommentarer:

annannan sa...

Här i Porto stormar det. Det är märkligt varma vindar, men våldsamma. Hösten brukar inte ta till sådana brösttoner så tidigt.

Känslorna över det där som inte blev som det skulle, det är Portugal bättre på att hantera än Sverige. När det gäller att få saker som de ska är det kanske tvärtom. Man behöver väl både och i livet.

Jag vill gärna läsa din nya bok, fast jag fick lämna fadoboken oläst i Skåne senast. (Jag är alltså för tillfället en så splittrad läsare att jag inte hinner med författaren...) Kanske åker jag dit i november och hämtar den och den nya boken. Men jag ska betala för boken!!

En god kväll och eftermiddag med dofter och värme tillönskas du!

Inre exil sa...

Tack för dina goda ord Anna.

Du kan väl bara skicka mig ett mail och säga hur och var du vill ha boken?

God helg, med storm och vila! Thomas