torsdag 26 januari 2023

Förintelsens minnesdag i morgon. Islamistisk terror

Skärmdump från onsdagens islamistiska terrordåd i södra Spanien

När vi i morgon uppmärksammar Förintelsens minnesdag finns det anledning att också peka på det nygamla hat som den islamska väckelsen medför.

De två terrordåd som ägde rum i går hade båda detta signum. I Tyskland dödades två och skadades fler därtill, då en palestinsk man, född i Gaza och med tysk asyl sedan 2015, vid namn Ibrahim A, ville uttrycka sin djupa "tro". Det skedde på ett lokaltåg nära Hamburg.

I Spanien attackerades två kyrkor av en arabisk man som skrek Allahu Akbar medan han svingade sitt svärd och högg med kniv. En kyrkvaktmästare dödades och en präst fick livshotande skador.

Islamismen har två primära "fiende"-mål: kristna och judar. Oavsett om vi är praktiserande eller troende, är vi i islamisternas ögon otrogna. Just det gör oss till fiender. Gång på gång visar denna hatiska, "kärlekens religion", vad den ytterst betyder.


1 kommentar:

Stefan Lundin sa...

Moské efter moské byggs nu, eller planeras byggas, i Sverige, allt i religionsfrihetens namn. Men islam är inte som andra religioner då Koranen även är som en lagbok, en ideologi. Det här tycks inte våra makthavare fatta varför de kör blint in i väggen. Dåd som dessa du nämner lär vi få leva med i vårt Europa.