måndag 16 januari 2023

Allvarsord i terrorns tid, "er fega tystnad"

Foto: Astrid Nydahl

– Jag vill säga till alla dem i Ryssland och från Ryssland, som inte ens nu kan uttala ens några få ord som fördömer denna terror, fastän de ser och vet allt mycket väl. Er fega tystnad, som är ett försök att vänta ut vad som just nu händer, kommer bara att upphöra den dag som samma terrorister kommer efter er. Ondskan är mycket känslig för feghet, ondskan kommer alltid ihåg de som fruktar den och som försöker vädja om nåd. Och när den kommer efter dig, då kommer det inte att finnas någon som skyddar dig, sa Zelenskyj."

Jag läste dessa allvarsord från Ukrainas president nu på morgonen. Tänkte direkt på hur avgörande de är. Passivitet och tystnad duger inte. Den som är tyst är en medbrottsling. De ryssar som tiger kommer i historieböckerna alltid att vara just medbrottslingar.

Hos Cornucopia kan man ta del av de senaste uppgifterna om terrorbombningen av Dnipro:

Antalet påträffade döda i terrorbombningen av bostadshöghuset i Dnipro har nu nått 35, varav två barn. 35 personer saknas fortfarande under rasmassorna efter 40 timmar. Ryssland tar extrema förluster, men gör små framryckningar i Soledar och Bakhmut. Ryssland har nu även börjat använda sitt modernare långräckviddiga luftvärnssystem S-400 som markmålsrobotar och Kyjiv ska träffats av dessa, avfyrade från Belarus. Större delen av västra Ukraina kan bli mål för robotarna. 

 

Inga kommentarer: