tisdag 3 maj 2016

Brittiska Labour och det invandrade, muslimska hatträsket

Detta fällde Labourpolitikern
Ilyas Aziz, fler är på gång.
Det som pågår inom brittiska Labour kunde jag ha kommenterat för en vecka sedan. Men jag fann det varken extraordinärt eller det minsta överraskande. Därför valde jag att vara tyst. Men så har det eskalerat till en klassisk "politisk affär" och det kommer med allra största sannolikhet att sätta ytterligare käppar i hjulen för partiet. Bra analyser har gjorts i Guardian, Telegraph och annan brittisk press. 

När jag läste en av dem bekräftades det jag nog ändå förstod: brittiska muslimer som fått förtroendeposter inom Labour har ofta nått dem just för att de hetsat mot judar och Israel. Det är ett budskap som går hem i de flesta muslimska stadsdelar i landet. 

Det är inget unikt brittiskt. Tvärtom skulle jag vilja påstå att det är typiskt europeiskt idag. Det finns få europeiska länder som inte har muslimska getton där man kan fiska antisemitiska röster. Många har lyckats, tänk bara på Ken Livingstone.

Viktiga och intressanta texter i ämnet finns här i Telegraph, här i Guardian, och här finns ett kluster av texter i Daily Mail.

Inga kommentarer: