måndag 15 september 2014

Valet kommenterat av dansk "moderat"

Jag har fått en mycket intressant valkommentar från en man i Konservative Folkeparti, som väl närmast kan jämföras med eländesmoderaterna i Sverige. Hans artikel publicerades i Berlingske Tidende. Jag lägger ut några avsnitt, vill ni läsa hela är det bara att klicka här. Artikelförfattaren är SØREN HVIID PEDERSEN.
"Ethvert borgerligt menneske vil betragte familie, fædreland og folkekirke som grundpillerne i ethvert sundt samfund. Men ikke i Sverige. Her agerer man næsten diametralt modsat. Det svenske tilfælde er en lang pinefuld opvisning i, hvordan man hader og svigter sit eget udgangspunkt, sin egen nationale historie, sit folk og dets traditioner og grundlæggende værdier. Det er ganske enkelt gyseligt, hvad vi oplever i Sverige.I stedet har man adopteret en officiel multikulturel ideologi, der i enhver henseende er negationen af enhver respekt for det konkrete og historiske. Denne multikulturelle ideologi har således eroderet enhver form for sund borgerlighed i Sverige. Først afskaffede man den svenske folkekirke, herefter åbnede man grænserne på vid gab for flygtninge og indvandrere, og til sidst adopterede man multikulturalisme som en officiel betegnelse af Sverige.
Problemet er, at Sverige er ved at udvikle sig til et land, der har opgivet sin nordiske og europæiske identitet til fordel for, ja ingenting, en multiidentitet af ingenting. Sverige har svigtet og opgivet sig selv. Dermed har den udstillet sin egen svaghed og manglende evne til at forsvare svensk identitet, det svenske folk og Sverige som en kristen nation."
Texten lägger jag ut som ett exempel på hur diskussionen om det svenska valet kan se ut i Danmark, mot bakgrund av den stora framgången för Sverigedemokraterna, som ju där ses som ett broderparti till Dansk Folkeparti. Men av särskilt intresse tycker jag att hans mycket hårda ord mot moderaterna är; "Man kan bara hoppas att detta parti försvinner in i historiens glömska. Det förtjänar inte att leva" skriver han bland annat.
"Man kan håbe på at Sverigedemokraternes succes efterhånden vil flytte den politiske dagsorden i Sverige imod en mere national og fædrelandskærlig retning. Men der er lang vej endnu. De nominelt konservative i Moderaterne viser ikke tegn på nye erkendelser. Tværtimod har man endda afvist, at benytte sig af et borgerligt flertal i Sverige, udelukkende fordi det inkluderer Sverigedemokraterne. Det vil sige, at konservative i Sverige har svigtet, der hvor det er allervigtigst, nemlig forsvaret for Sverige og den svenske kultur. Man kan kun håbe på, at dette parti forsvinder i den historiske glemsel. Det fortjener ikke at leve. Sverige er en påmindelse for alle om hvordan det kunne være gået hvis vi danskere netop ikke konfronterede multikulturalismens spøgelse og bekæmpede det med næb og klør. Hvis det store systemskifte i 2001 ikke var sket, og vi ikke havde fået en borgerlig regering med støtte fra DF, så ville Danmark ligne Sverige. Danmark ville herefter have været en svag skygge af sig selv, en selvhadende nation uden national stolthed og styrke til at kæmpe for dansk identitet."
 (Tack till Steen för tipset)


Inga kommentarer: