fredag 23 december 2016

NYDAHLS OCCIDENT ÖNSKAR ALLA LÄSARE EN GOD JUL


Foto: Astrid Nydahl

Jag önskar er alla en riktigt
G O D   J U L
och ett gott nytt år

Tack för det gångna årets alla diskussioner och tankar, för läsning av min blogg och mina böcker.

Jag har inga vidlyftiga planer för det nya året, kanske blir det ännu en bok men det är också allt.

Se er över axeln, var försiktiga med vem ni inlåter er med och bedöm själv vem som är en ”extremist”. Det är som bekant sällan som offentligheten idag gör riktiga analyser. Också den klokaste människa kan bli stämplad om han eller hon luftar något som möjligen beskriver vår belägenhet rimligt rätt utifrån erfarenhet och kunskap.

er Thomas

Mitt bud på julfilm blir i år Alain Tanners Den vita staden. Den handlar om en sjöman som bestämmer sig för att lämna allt; hustrun, jobbet, tryggheten. Han hoppar av i Lissabon. Om hans dagar där handlar Tanners mästerverk. Det talas engelska, franska och portugisiska i filmen. Den har inga undertexter. Men betrakta den mer som ett vackert stycke poesi och njut. 


Bruno Ganz i huvudrollen är garantin för den kvalitet filmen håller. Hans portugisiska motspelare, Teresa Madruga, är också stark i sin roll. Poesi för julen alltså. I en av Europas vackraste städer.
3 kommentarer:

Einar J sa...

God Jul och tack för många intressanta blogginlägg! (Den där Tanner-filmen är också en av mina favoriter)

Håkan Bergman sa...

God Jul och jag tackar också för alla intressanta analyser under året.

Allt gott,
Håkan

Stefan Lundin sa...

God Jul, Thomas! Jag är säker på att nästa år blir synnerligen intressant. Hur blir det med Brexit? Kommer Trump att överraska? Kan vi bekämpa terrorismen på ett effektivt sätt? Osv. Tack för detta år!