måndag 15 februari 2016

Terrorn i Köpenhamn. Ett år sedan

Passion for Freedom mottar Lars Vilks-kommitténs yttrandefrihetspris. Foto: Steen R.
Igår söndag mindes man offren efter terrorattentaten i Köpenhamn. Jag har fått en svit bilder från arrangemanget. De är tagna av Steen/ Snaphanen. Jag citerar här också ur en artikel som Danmarks radio publicerade i lördags:

Dagen før årsdagen for angrebet mod Krudttønden og den jødiske synagoge er Muhammed-tegneren Lars Vilks gæst på Christiansborg, hvor han deltager i en konference om ytringsfrihed og kunst.

Lars Vilks flankerad av Helle Merete Brix och Mikael Jalving från kommittén. 
Foto: Steen R.
Og ytringsfriheden er presset, lyder det fra manden, der for snart et år siden var et af målene for en del af terrorangrebet i København, da han deltog i debatmødet på Krudttønden.
G FOR TER
Lars Vilks tillsammans med konstnären Uwe Max Jensen. Foto: Steen R.
En anden deltager ved konferencen er Helle Merete Brix. Hun er medgrundlægger af Lars Vilks Komitéen, der står bag arrangementet. Hun mener, det er vigtigt, at konferencen holdes tæt op ad årsdagen.

Peter Batkin, tidigare direktör på Sothebys och Agnieszka Kolek. Foto: Steen R.
- Det skal holdes, fordi vi vil mindes de dræbte, Finn Nørgaard og Dan Uzan, men ud over at se tilbage og sørge, vil vi også fejre kunst og ytringsfriheden og de muligheder, de to ting giver os. Dagen skal minde os om, hvor vigtigt det er, at vi bliver ved med at forsvare retten til at ytre os, siger Helle Merete Brix.en

1 kommentar:

Christer sa...

För ett år sedan var du mycket tydlig med att du var patriot och absolut inte nationalist.
Är det fortfarande din ståndpunkt?
Jag förstod aldrig din inställning.