fredag 18 december 2015

Masspsykosen enligt Tino Sanandaji

Foto: Astrid Nydahl
Nationalekonomen Tino Sanandaji intervjuas av Lars Åberg. Eftersom han länge med starka argument och väldokumenterade resonemang deltagit i invandringsdebatten och dess ekonomiska frågor finns det anledning att lyssna till honom. Artikeln den här gången är publicerad i Dagens Samhälle. Man bör förstås läsa hela Lars Åbergs intervju med honom, här nu bara några citat:

– Vill man vara solidarisk med andra länder måste man göra det på ett någorlunda rationellt sätt. Nu lägger man kanske 100–150 miljarder på några väldigt få flyktingar me­dan man förvägrar tiotals miljoner någon hjälp alls. 
– Den summa Sverige lägger bara på det ini­tiala mottagandet av flyktingar är dubbelt så stor som FN:s samlade budget för alla flyktingar i världen. Jag tycker inte att det är solidariskt att skära i barns vaccinationsprogram för att ge till ensamkommande ungdomar som kostar en miljon var per år. Det är inte solidaritet, det är vansinne. 
och:
– Det som gör människor arga är inte invandringspolitiken i sig, det är alla lögner. Svenskarna är väldigt toleranta och humanistiska och det är därför de inte gillar SD. Och nu läser de på. De ser att en myndighet som SCB ger en helt annorlunda bild än den som ges på kvällsnyheterna. De läser utländs­ka medier. Det kommer att ta några år, sedan är det slut.
Vad är det som är slut? 
– Masspsykosen. Det kommer att bli en öppen debatt. 

2 kommentarer:

Anonym sa...


Måste erkänna att jag är svag för Tino.
Killen är bottenärlig, besvärligt kunnig och icke ett dugg rädd för suprematerna och makthavarna i vår plågade nation.
Men - magsur som jag är - tvingas jag också konstatera hur en lika formidabel ekonom och tvärvigg som Tino är, nämligen Jan Tullberg, aldrig förekommer i etermedierna.
Vad säger DO om detta bedrövliga faktum?
Lars-Erik Eriksson

Exoterisk sa...

Spontant svar: Tinos kurdiska bakgrund gör honom mer "rumsren". Med andra ord ett indicium på att "antirasisterna" är de värsta rasisterna.