onsdag 21 december 2011

Tvivlaren själv

Älgko med två kalvar. Fotograferad igår i den
småländska
skogen av Anders Johansson.
Klicka för stort format.

Varje 21 december tänker jag på det. Varför gav mina föräldrar mig detta förnamn? Pappa som kom från en Frälsningsarmé-familj och mamma från en Missionsförbundare-familj. Varför valde de tvivlarens namn till mig?

Och ändå, så rätt de fick. Inte kunde de redan då i unga år veta att deras förstfödde skulle tvivla på och ifrågasätta allt.

Igår fyllde mitt äldsta barnbarn 14 år. Se, det var en vacker högtid! Och som jag just beställt hela konserten på dvd vill jag med er dela en av de finaste låtar som skrevs på 1960-talet, här med en hel vänkrets som spelar och sjunger tillsammans med legendariska Levon Helm från The Band (deras Music from Big Pink var en av de första LP-skivor jag köpte som ung i Malmö, och för Bob Dylans omslagsmålning har jag den fortfarande kvar), från Ramble At The Ryman:5 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för musiken Thomas! Senast jag hörde låten var när Devon gästade Elvis Costello på Apollo i NY (i ett TV-program) för knappt ett år sedan. Och den håller verkligen stilen fortfarande. Tack än en gång, och jag vill passa på att önska dig en lugn och trivsam helg!

Klas A

Bodil Z sa...

Underbara älgar. Dem kan jag sakna lite.

Ulrika sa...

Det är tungt Thomas, att vara den som ifrågasätter, ändå är det viktigt att någon gör det! Tack för det gångna årets bloggtexter, som gett oss läsare så mycket att tänka på! Varm hälsning från andra sidan Östersjön.

Inre exil sa...

Tack Klas, tack Bodil.Önskar er frid och vila de kommande helgdagarna.

Inkan© sa...

ååå Thomas- nostalgia!

Julkram!