fredag 5 maj 2023

Lammet i dag. Och en begravning inom kort, samt om Zelenskys besök hos ICC

Foto: Astrid Nydahl
 

I dag får vi hem ett helt, nyslaktat lamm. Det har gått och betat på ängarna vid Nygård i Häglinge där Astrid växte upp. Inga gifter, bara god djurhållning.

En fredag kan kantas av sämre saker.

***

Sedan väntar ännu en begravning. Kvinnan som var gift med en kyrkoherde i stan, avled av cancer på 1 maj. Astrid har varit hos henne mycket de senaste månaderna, nu är allt över och Astrid ska hålla i begravningen i Heliga Trefaldighets kyrka, vår stads särskilda, danska stolthet.

***

Livet hos människor och djur. Livet som också har ett slut.

***

Sist men inte minst ett viktigt telegram om Putin-fascismen och Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i samband med president Zelenskys besök där i går:

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har anlänt till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i nederländska Haag, skriver nyhetsbyrån AFP.

Inför pressuppbådet säger Zelenskyj att ”Putin förtjänar att straffas för sina kriminella handlingar”, enligt Reuters.

Säkerhetspådraget på platsen rapporteras vara tungt. Kiev bekräftade tidigare under torsdagen att Zelenskyj ska möta ICC:s ledare, som tidigare i år utfärdade en arresteringsorder gentemot Rysslands president Vladimir Putin för krigsbrott i Ukraina.

Zelenskyjs Haagvisit sker dagen efter att han oväntat dök upp på onsdagens toppmöte med nordiska ledare i Helsingfors. (TT)

Inga kommentarer: