söndag 18 september 2016

Bomberna i USA

Jag har inte just nu någon kommentar till det uppenbara terrorattentatet i New York. Jag konstaterar bara att man som vanligt från myndighetshåll säger att det "inte är terrorrelaterat" men ändå "avsiktligt". Och så vill jag tillägga att jag inte i någon svensk tidning på nätet kan se en enda rad om gårdagskvällens knivattack i Minnesota, där 8 personer höggs under glada rop efter Allah. Inte heller ett ord om bomben några timmar tidigare i Seaside Park, New Jersey. Allt pågår hela tiden, men det ena tycks aldrig höra till det andra. Att göra sig dum för att göra andra dumma är uppenbarligen idealet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Rätt tänkt Thomas! Din sista mening beskriver på pricken svensk media, svenska politiker och statstjänstemän. /Karin

Exoterisk sa...

Jag kan inte bedöma om media medvetet dröjde med Minnesota, men minns "norrmannen" som knivhögg människor i London härförleden. Guardian var genast ute med att denne var av somalisk härkomst (Minnesota har stor somalisk invandring!). Svenska media dröjde en dag.

Nervös väntan på ok från - vem? Chefredaktör? Tidningsägare? Psykförsvaret?

Nå, märker en klar sådan fördröjning i alla fall av rapporterade terrordåd. Ledstjärna för dessa "journalister" antagligen "gynnar det eller missgynnar det SD"?

Inre exil sa...

I medier utanför Sverige:

This is the man said to be responsible for the stabbing of nine people in Minnesota in an attack that ISIS has claimed responsibility for.
Dahir A. Adan, 22, who was identified by his father to the Minnesota Star Tribune, was said to be a 'soldier of the Islamic state', according to an ISIS-linked news agency.
A black and white photo from Adan's Facebook and reported by local media put a face to the name for the first time since Saturday night's attack.
Adan immigrated to the United States from Africa, according to his father, and is of Somali descent.
His father, Ahmed Adan, said Adan was born in Mombasa, Kenya, but did not say where the family immigrated from.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3795985/Minnesota-mall-knifeman-called-soldier-Islamic-State-rampage-ISIS-claims-responsibility-22-year-old-s-Somalian-s-attack.html#ixzz4Kgib9Nk2
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Exoterisk sa...

Tack Thomas för länken. See your point. Å andra sidan, har Storbritannien inga alternativa medier. De behövs inte. Vi har det för att våra tidningar och tv är så försiktiga när förövaren inte är vit som Hagamannen och Peter Mangs. Jämför Södermannen, en afrikan.

Exoterisk sa...

Oops. Hade fel om Södermannen. Tänkte på en annan våldtäktsman.