lördag 27 februari 2016

Sverige bliver aldrig et ”folkhem” igen - Mikael Jalving intervjuar mig

"En svensk forfatter tager bestik af Malmø før og nu og konkluderer, at byen på den anden side af Øresund udgør selve frontlinjen i et civilisatorisk sammenbrud." Ja, så lyder ingressen till Mikael Jalvings intervju med mig i dagens Jyllands-Posten. Jalving har gjort intervjun med anledning av min Malmöbok. Hans artikel börjar så här:


”Et barn er født på Sevedsplan” hedder den svenske forfatter Thomas Nydahls erindringsbog fra Malmø, hvor han kom til verden i 1952 og boede i 30 år. Det er en personlig, men også politisk rejse tilbage til et barndomsland, der er helt og aldeles forsvundet. Sådan går det jo med barndommen, men i tilfældet Sverige er der tale om en social og etnisk omkalfatring af et land og en kultur, der fandtes for blot 30 år siden. Forandringen foregår stadig, for øjnene af os, accentueret af multikulturalisme, folkevandring og de perforerede nationalgrænser i Vesteuropa.


2 kommentarer:

Cello Jr sa...

Undrar om denna intervju kommer att uppmärksammas i svenska överförmyndarmedier?

Göran Hägg skrev i läsvärda "Välfärdsåren. svensk historia 1945-85" om pensionssystemet. Hur (S) medvetet skapade ett underfinansierat system som man visste skulle krascha en vacker dag. Därav pensionsreformen på 90-talet.

En annat avgudabeläte är oron för bristen på nyfödda jämfört med pensionärer. Där är invandring-über-alles-fanatikerna och nationalister eniga. Fast de borde inte oroa sig.

Den demografiska obalansen är självreglerande. Pensionärer lever inte för evigt och när de för få barnen blir pensionärer, så kommer balansen att återställas.

Vidare tar robotar och internet över allt mer av det som vi kallar arbete.

Glöm inte André Gorz profetior om permanent hög arbetslöshet till följd av automatiseringen av samhället.

Cello Jr sa...

Robots will make more immigrants obsolete