onsdag 20 december 2023

Gröna bibelns medlöpande skuggor

Kanaldistriktet i Birmingham. Foto: Astrid Nydahl
 

Jaga bort [den dåliga handlingen] med en bättre – den som var din fiende kan bli din nära vän! (Ur den gröna bibeln, 41:34)

Dagligen blir vi påminda om att den gröna bibelns trupper, inflyttade också till vårt eget land, gömmer sig i skuggor av lögner och bortförklaringar.

Vi blir påminda varje dag. Vi ruskas om vid varje avgörande, särskilt våldsam händelse, sedan somnar vi om och glömmer.

Riksdagskvinnan Zinaida Kajevic i Malmö blev brutalt påmind under en demonstration. I sitt tal sa hon: "Civila palestinier ska inte straffas för Hamas terrorhandlingar.” Hennes ord var 100% relevanta och korrekta. Men i Malmö säger man inte så ostraffat. Gröna bibelns folk härskar där, mentalt men också fysiskt, liksom i tusentals andra små och stora städer. Visst är de våra nära vänner!

Lärdom? Nej, det tror jag inte. Lärdom är för människor som lärt sig något. Inte för de sovande.

 

1 kommentar:

Madeleine Brandin sa...

Läste också om Kaijevic i Sydsvenskan och ryste.

Läste om antalet läsare av bloggen. Kan bara berätta att jag ofta läser din blogg, då blir det flera avsnitt åt gången. Tacksam om du fortsätter!

Du skriver att det tröstar lite att titta på gamla bilder. Ja, det är inte bara privat, det är vår tid - och du gör den verklig med dina ord och reflexioner. Plötsligt en bild med Jan Torsten Ahlstrand, en av mina lärare i konstvetenskap, och sen skrev han en mycket användbar liten bok om Arkitekturtermer.Den har jag haft stor användning av.