torsdag 8 december 2022

Vilka är de sjuka sakerna? Expressens senaste drag slår rekordet

Foto: Astrid Nydahl
 

Vilka är de sjuka sakerna? Jag skrev i dagens blogg om liberalens kommentar kring Tidö-avtalet. Men nu vill jag fästa blicken på helt andra sjuka saker.

Det är sannerligen många år sedan pressens kultursidor gifte sig med populärkulturen. Men frågan är om inte Expressens senaste drag slår rekordet, då de låter artisten Little Jinder bli ny fast medarbetare. Så här låter det då:

Josefine har faktiskt redan skrivit två texter på kultursidan. Båda ger en ny och originell bild av vad kulturjournalistik kan vara...

Och Jinder själv:

Jag misstänker att jag är en ganska extrem känslomänniska vilket ofta resulterar i ett enormt behov av att ventilera. Mycket av det som snurrar i mitt huvud låter sig inte koncentreras till en slagkraftig låttext och någonstans måste jag ta vägen med det ibland? Ge mig ett utlopp och jag tar det.

Nå, vi är inte obekanta med populismen och nivelleringen. Kulturchefer i dag är säkert bara ute efter fler klick. Och för Expressens del har det inneburit hemska saker under åren. Rekordet kommer att slås inom kort. "Ny och originell bild av vad kulturjournalistik kan vara" hette det alltså.


Detta är vår inomhustermometer, fotograferad torsdag eftermiddag vid två-tiden. Den står dessa dagar på femton grader. Det är den lägsta temperatur jag någonsin haft i mitt hem. Med rätt kläder går det, men fötterna börjar kallna, så om kvällen tar jag på mig de raggsockar som Anne-Marie Berglunds mamma Ruth i Esbo stickade till mig. De håller flera 
år till!