tisdag 31 mars 2015

På Landön och vid datorn med Malmömanuset

Landön har varit kall och blåsig den senaste tiden. Havet möter oss isblått. Men svanarna är alltid på plats, under helgen i stort antal. Foto: Astrid Nydahl
Det kom ingen lastbil med böcker under måndagen. Jag hoppas på bättre tur idag.

Ändå anar man på varje gren att våren verkligen är på väg. Foto: Astrid Nydahl
Har de senaste dagarna fått mycket skrivet på Malmöboken. Den öppnar sig som ett helt liv för varje liten skärva jag tar fram. Jag läste på lite om Missionsförbundet och Betelkyrkan, där jag ju fanns i min barndom. Fick se en jubileumsskrift utgiven 1960 då Betelförsamlingen firade 75 år, min pappas namn fanns i den och när jag bläddrade fram till bilderna kände jag igen pastor Hansson och genast kom alla minnena över mig, från söndagsskolan, scouterna och konfirmationslägret. Det skedet i mitt unga liv arbetar jag med nu.

Men så fort telefonen ringer och böckerna ska bäras in avbryter jag skrivandet. Håll ut, alla ni som väntar. Boken är, om än en smula sen, på väg.

På väg in över oss i söndags, mörka skyar med mycket regn. Foto: Astrid Nydahl

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi väntar på Påskharen, även om han kommer efter helgen. Stressa lagom. /Göran

Ann sa...

Så vackra fotografier. Den sista bilden med de taggiga grenarna väckte några fina minnen till liv och trots det regniga vädret så nog känner man att våren ligger i startgroparna. Själv längtar jag som en tok efter dagar utomhus. Din nya bok verkar intressant och spännande.

Ann (nybliven arbetslös)

Inre exil sa...

Tack Göran, boken skickad till er alla idag.

Tack Ann, såg dig vid ÖoB från bilen idag, vinkade men du såg mig inte. Hoppas det där med arbetslösheten förändras, men känner ju till problematiken.