tisdag 24 november 2015

Regeringen, invandringen, islamisterna och ryska bombplan

Östersjökusten. Foto: Astrid Nydahl


Det var en dag som bara är att lämna till glömskan, tisdagen. Det ena mörkret efter det andra seglade in över mig.

När det gick mot kvällsmörker stod vår högsta ledning - statsministern och hans vice - inför folket. De kallade det presskonferens. Inget kunde ha varit mer bedrövligt. Hur länge till ska Teskedsgumman få vara vice statsminister? Hur länge till ska de kosmetiska försöken kallas "åtgärder" och bli tagna på allvar? Vi måste ha en av Europas absolut sämsta regeringar i en tid av internationell kris på avgörande områden. Vad som kunde ha blivit en enad front mot dödskulten IS tycks ha kapsejsat i och med Turkiets, och därmed NATO:s, pinsamma nedskjutning av ett ryskt bombplan. 

Vad kunde den svenska nationen ha bidragit med i den här situationen? Utlåning av ett JAS-plan? Fjorton frivillig-värnpliktiga flickor och pojkar i nystruken uniform? Får man i vanlig ordning be om Alvedon och ett paket bra plåster så är det allt.

Samma plats. Foto: Astrid NydahlIS är det ena, mycket tydliga, exemplet på vad vi står inför. Inte längre fram utan just precis nu. Det andra är den fortsatta inflyttningen av unga, huvudsakligen muslimska män från arabvärlden och Afghanistan. De är många, sedan länge alltför många. Men de fortsätter anlända och ingen, jag understryker ingen, av de så kallade åtgärder som nu föreslås kommer att ändra på det. Däremot blir Öresundsbron nu för alla oss som lever och verkar här ett hinder. Ett hinder för resor, ett hinder för möjligheterna att arbetspendla, nåja, kanske inte ett hinder i cement men väl ett hinder som slukar tid, tålamod och möjligheter. 

Polismyndigheten går redan på knä. SÄPO utsätter den samtidigt för patetiska terroristjakter som tycks vara såpbubblor och Migrationsverkets handläggare är nu tidigare anlända syrier som får skaka hand med landsmännen och välkomna dem till Absurdistan. Så ser det ut. Och själv vet jag varken ut eller in när jag tänker på planerna vi hade att fly Skåne under julhelgen.

Ingen vet längre något om morgondagen. Vet vi ens något om den kommande natten? Julköpenskapen är i full gång. Tomtar och troll smyckar städerna. Julen kom redan i slutet av september och nu höjer den rösten för varje dag. Men först ska konsumenterna - den muntra skaran - harva sig igenom en svart fredag och köpa allt det de inte behöver till lägre pris.

Kriget står inte för dörren. Kriget pågår. Och vår regering stickar på en mycket lång halsduk som nog aldrig blir färdig.


1 kommentar:

Anonym sa...

"När blir den färdig Mäster skräddare?"
Mäster skräddare: "Om Lördag."

Om den långa halsduken.
Rune