fredag 10 oktober 2014

Vår älskade Tobias har lämnat oss

Tobias Löv Nydahl, 1986 - 2014
Min yngste son, Tobias, har lämnat oss. Tjugoåtta år gammal blev han. Hans svåra tinninglob-epilepsi blev honom övermäktig. Detta är sista bilden på honom, tagen av Astrid när vi firade hans 28-årsdag.

På bårhuset ikväll hade han samma kläder, hans händer var hårt präglade av fysiskt arbete och hans skägg hade samma färg som i livet. Han dog till musik av sin älskade Leonard Cohen. Han efterlämnar en stor skara syskon, syskonbarn, arbetskamrater och vänner. Hans mamma och jag har förlorat den pojke vi så hett längtade efter som yngsta syskonet i familjen, där det redan fanns en äldsta son och fyra döttrar. Syskonbarnen lärde han snickra, fälla träd, hantera allt det som de flesta av oss inte hade en susning om. De befinner sig i chock, de får aldrig tillbaka sin morbror och farbror Tobbe.

Hur tar man farväl av ett älskat barn? Jag har inte svar, men jag ber er om förståelse för att det blir tyst här under överskådlig tid. Jag är tom och tycker att mitt liv slagits i spillror. Ett liv utan Tobias ter sig omöjligt.

En av Tobias lyckliga stunder: på konsert med Leonard Cohen, Sofiero 2008