torsdag 10 december 2015

Illusioner och så kallad trygghet

Foto: Astrid Nydahl
Dagarna går. Nätterna går. Månad efter månad harvar man. Och så en dag får man veta att det torp man stammar ifrån beboddes av just en soldat Harv. Hade man inte haft det namn man har - tack vare en generös fiskarefamilj i Landskrona som adopterade farfar - hade man kanske också med namnets rätt harvat vidare.

Jag tror inte det blir fler böcker av min hand. Jag har sagt allt jag har att säga. And the rest is silence... som Shakespeare konstaterade i Hamlet. Men jag reser till England snart igen. Jag gör det utan illusioner. Vet att det är ännu värre där.

Och när jag återkommer hem vet jag också att det svenska folket återvänder till sina sjupartistiska tryggheter. Ingenting har någon lärt.Varför skulle de lära något? Varje illusion tycks inge hopp. Låt det så vara, bara jag slipper vara med och säga ja.


6 kommentarer:

 1. Amen och bon voyage.

  Fast värre än här? Ett ex. på att det är tvärtom: engelska Metro namngav och visade bild på det "brittiska par" som hållt en nigeriansk pojke som slav i flera år. Ser man bilden på paret, han läkare, hon sjuksköterska, förstår man varför TT och övrig svensk media inte gör det. Så i UK är öppenheten större i fråga om brottslingars identitet och religion än här. Engelsk press skrev öppet om de muslimska män som specialiserat sig på "grooming" och sexslaveri gentemot minderåriga brittiska flickor. Svensk press har noll medlidande med offer för sådant utan har hela tiden sin främsta uppgift för ögonen; att inte underblåsa "islamofobi" och gynna SD. Svensk press är en skandal. Precis som Hitler var, enligt Torgny Segerstedt.

  SvaraRadera
 2. Repliken avShakespeare Du refererar till är slutrepliken i Hamlet och inget annat!Bodil i sommarbyn!

  SvaraRadera
 3. Det är nu dina ord gör skillnad i det mediala bruset. Kasta inte bort dina förvärv. Som dom sa förr "Seså, gaska upp dig!". Vila och kom igen.
  Göran

  SvaraRadera
 4. Ja men naturligtvis Bodil, tack för att du rättar mig!

  SvaraRadera
 5. Tack också till Cello och Göran, uppskattas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla vet hur det känns ibland. Samtidigt - för att tala för egen del - förvånas jag över hur
   snabbt mina sinnestillstånd flukturerar. Så vila och kom igen!

   Radera