måndag 19 augusti 2024

Den horaktiga vålnad som drar fram i Åhus

 Om horan kommer från den normandiska kusten hos Marguerite Duras - och det gör hon! - kan jag ta mig friheten att berätta vad som försigår vid den här, nordostskånska kusten.

Det är inget sexuellt horeri, inte på minsta sätt, men det är ett politiskt, ekonomiskt och kråkvinkel-horeri som kanske bara förekommer här. Alla kan se resultatet av att storkommunen Kristianstad låter gängterrorns förstörelse fortsätta i Åhus. Den syns överallt, i form av krossade busshållplatsers glasrutor, offentliga toaletters sönderslagna, nerbrända hus och mycket annat. 

När vi fikar i småbåtshamnen behöver jag använda toaletterna. Nu går det inte. Läste i Bladet:

I fredags kunde man använda den toalett nere vid gästhamnen i Åhus som varit ur bruk under en tid på grund av skadegörelse.

Men det tog inte ens en dag innan kommunen tvingades stänga av toaletten igen. På lördagsmorgonen upptäckte man att någon slagit sönder toaletten invändigt och nu väntar ett nytt renoveringsarbete.

***

 Något annat och sammanfattande:

Det har varit rejält stökigt i Åhus under sommaren och kommunen får ofta in felanmälningar som handlar om sabotage.

– Vi har problem med skadegörelse i Åhus. Det är allt från kommunala byggnader, busskurer och skyltar som saboteras. Om det är någon som ser något utöver det här så vill vi att de hör av sig till oss
 
Om horan på den normandiska kusten blev storartad litteratur måste jag konstatera att det aldrig kommer att ske den horaktiga vålnad som drar fram i Åhus. Är hon importerad eller lokalt född och uppvuxen? Det har jag inte lyckats klura ut än.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.