tisdag 6 februari 2024

Hungrig och nykter med epididymit

Direkt ur ugnen-foto av T.N.
 

Nej, det är ingen matblogg du hamnat i. Men jag blev själv lycklig när jag fick servera den här maten i veckan som gick. Efter flera veckor med olika soppor och ett förbud mot fast föda gjorde jag grekiska köttbullar, olivoljestekta potatisklyftor och en härlig blandning av mixade grönsaker. Behöver jag säga att det vita vinet smakade utmärkt till?

Detta vågar jag visa för att alkoholförbud gäller sedan måndagen. Nu är det meningen att kropp och själ ska återhämta sig efter allt som hänt efter 9 maj 2023, den ödesdigra dagen.

Jag läser igen, även om det går sakta.

Jag vandrar vid havet, också det går sakta. 

Jag tittar på film varje kväll, det går i filmens egen hastighet.

Med måndagens ankomst blev det dags för läkare igen. Jag har länge haft rejäla smärtor från testiklarna. Kopplade ihop det med svampinfektionen men fick en akut tid för att se om det blivit urinvägsinfektion. Det var ett surare besked än så jag fick. Det gjorde väldigt ont när läkaren klämde på testiklarna, och det skulle visa sig att jag nu kan lägga en ny sjukdom till registret: epididymit, även kallad bitestikelinflammation. Medicinering i två veckor med Diclofenac. Återbesök, ny bedömning eller remiss till sjukhuset om det inte är borta - igen! Mitt hopp har snart runnit ut helt.

Men det jag fruktar mest, med eller utan gifter och mediciner, är tvångsflytten vi står inför. På lördag har vi en rejält tilltagen annons i lokaltidningen och hoppas få napp på någon form av hus.

4 kommentarer:

 1. Ni har kollat Blocket, antar jag? Flera hus att hyra i Skåne men jag vet förstås inte om de vore lämpliga för er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elina. Vi vill ju helst bo kvar i Kristianstad.

   Radera
 2. Ta en titt i alla fall, du kan kan söka specificerat på ort, storlek mm. Hittade några hus.

  SvaraRadera
 3. Tack Elina, jag lyckades inte logga in genom telefonen igår kväll, därför blev det ett "anonymt" svar,

  SvaraRadera