fredag 11 februari 2022

Strandhäll och Gustafsdotter - sossarna som jobbar

Nog får man säga att de anstränger sig, Annika Strandhäll och Jeanette Gustafsdotter.

Om den senare skriver DN:

Daniel Suhonen vill annars inte resonera allt för mycket om huruvida Jeanette Gustafsdotter är rätt eller fel person på posten, inte än. Klart är, säger han, att intervjun visar att kulturministern måste våga ta plats och ges mandat att säga vad hon tycker – även bortom kommande utredningar och remissvar.

– Framtiden utvisar om hon är rätt. Men nu är Jeanette Gustafsdotter kulturminister och då får hon fan se till att vara det. Då måste hon lämna ytvattnet och gå på djupet. Finns det luckor i politiken och analysen får hon fylla dem. Hon har ett attraktivt och viktigt arbete som aktiv motor i kulturpolitiken. Då får man se till att man har svar. Det ska sitta nästa gång, säger han.

Man får nog säga att Daniel Suhonens tro på det omöjliga är stor.Var skulle kunskapen finnas hos henne? Hos den obildade makteliten finns det förstås varken djup eller analys. Svarslös kommer hon att förbli tills hon blir utbytt.

Annika Strandhäll känner vi som hårfrisörskan med ansvar för slutförvaret av utbränt kärnbränsle. Någon kunskap på området har hon inte. I en rak linje från Mona Sahlin saknar hon också kunskap om elementär privatekonomi. DN nu i kväll:

Nu visar det sig att Strandhälls privatekonomi återigen har blivit ett ärende för Kronofogden. På torsdagen registrerades en ansökan om ett betalningsföreläggande från Värmdö kommun. Det rör sig om en skuld på 1 350 kronor som avser ”slamavskiljare fastland”. Den ursprungliga fakturan, på 714 kronor, skulle ha varit betald den 30 december 2021.

– Vi kommer nu påbörja arbetet med att delge henne, säger en medarbetare på Kronofogdens kundtjänst.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar