tisdag 25 juli 2017

Mellan leda och allvar, kaos och ordning

Foto: Astrid Nydahl
Det är väl dags för lite allvar igen. Alla dessa dagar man sitter vid vatten omgiven av solande vuxna och vattenplaskande barn övergår också i något annat. Kanske kan man kalla det just allvar. De viktiga böckerna ligger och väntar. Min egen nästa bok är färdigskriven och ska tas itu med. Det väntar några barnkalas och så börjar träningen igen. En värkande rygg och stela artrosleder är bättre argument än några andra.

Polens president visade sig vara en förnuftig man. Han hejdade Lag och Rättvisas förslag om att återgå till diktaturlagar. Det finns all anledning att lägga hans veto på minnet. Flera europeiska nationer hamnar snart i samma situation.

Här i Sverige är allt som vanligt i nyordningen: nioåriga marockanska pojkar knivrånar stockholmare på promenad och polisen känner vanmakt inför skeendet, regeringen harklar sig och försöker "förklara" läckorna i Transportstyrelsen, tågen stannar halvvägs mot uttalad destination, våldtäktsvågen fortsätter, hemmen för afrikaner och afghaner bränns ner av de boende, allt är som vanligt och inget leder det fram till, annat än att SD i måndagens publicerade mätning blivit landets största parti.


1 kommentar:

  1. Har man inte samma system i Sverige där regeringen tillsätter domarna i högsta domstolen?
    Verkar som om Polens problem är att det är högern som sitter vid makten. Sådant uppskattas inte bland vänsterliberaler i EU.

    SvaraRadera