torsdag 8 januari 2015

Muslimska röster i Sverige och i IS om massakern

Nyhetsflödet på nätet är just nu extremt snabbt och omfattande. Under torsdagen läste jag några anmärkningsvärda uttalanden som jag vill visa:
"Den militanta jihadistgruppen Islamiska staten (IS) hyllar i en radiosändning angriparna i Paris-attacken som hjältar" (rapporterar nyhetsbyrån AFP)
Det är ju inget märkligt alls. Det som gjordes i Paris görs överallt där IS idag har makten. Man mördar. Men inte bara det. Man stympar, man våldtar, fördriver, hänger, halshugger, inför strängast tänkbara sharia-lagar där bland annat manliga frisersalonger stängs och all musik förbjuds.
”Be Allah att mångdubbla sådana attentat och acceptera syskon som deltar i sådant”, skriver en person.”Dessa grisar blev skickade till Jahannam (helvetet), de hade varit med och ritat och spridit karikatyrbilden på profeten salla Allahu 'aleyhi wa sallam (välsignande fras eller fredshälsning)”, skriver en annan. ”Nu får äckliga grisarna tänka en extra gång innan de får för sig att håna Allah och Hans profet”, skriver en tredje. (DN citerar svenska islamisters meddelanden under torsdagen)
Detta borde inte heller förvåna. Idag kan vi utgå ifrån att det i varje svensk stad eller mindre samhälle finns ett antal islamister. SÄPO har mer än en gång sagt att islamistiska celler är aktiva i vårt land och att jihadisterna som reser till Syrien och Irak för att slåss med IS är tidsinställda bomber när de väl återvänder till Sverige. De två bröderna med blod på sina händer hade så sent som i våras vänt "hem" till Paris efter sådana strider.
"Det är okänt vilka som ligger bakom beskjutningarna, men enligt klipp på nätet ska vittnen ha hört gärningsmännen ropa arabiska ord (…) Vi uppmanar muslimer i Sverige att vara försiktiga då det finns ökad risk för antimuslimska hatbrott." (Ur ett uttalande från svenska Islamiska förbundet under onsdagen)
Islamiska förbundet är ökänt för sina islamistiska förgreningar och kontakter. Vid flera tillfällen de senaste åren har de bjudit in islamistiska predikanter, bland annat från Storbritannien. Ministern i vår sittande regering, Mehmet Kaplan, är en mångårig talesman för organisationen. När den nu ska göra ett "uttalande" om vad som skett visar de vad de går för. "Ropa arabiska ord" skriver de. Ja, men det var ju inte precis de arabiska orden för cykelpump eller tomatsoppa, om man så säger. Och det som bekymrar dem mest är att de själva ska råka illa ut. Och så bara tomma ord - krokodiltårar! - av "medlidande" med de 12 slaktade offren för islamismens automatvapen!

Hur ska vi icke-muslimer hantera dessa uppgifter? Hur ska vi skydda oss mot beväpnade islamister? Mitt bud är att vad vi än gör, om än bara med våra tankar och skrivdon, så kommer vi att stämplas som "islamofober".