onsdag 3 september 2014

Stigar, förberedelser och krigsspel

Lingenäset 2/9. Foto: Astrid Nydahl
Nästa sommar, en väg att gå och försvinna in i grönskan, inte långt från stadens vattenområden. Nästa sommar.

Nu är dagarna förberedelser. Får olika hjälpmedel hemkörda. Har beställt tid hos sjukgymnasten för att komma igång efter operationen.

Läser nyheter och skrattar för mig själv: på morgonen talade man om vapenvila framförhandlad på telefon mellan Putin och Porosjenko. Hur skulle det vara möjligt, Putin representerar ju - enligt sina egna ord - ingen krigförande makt.

Det går några timmar, så börjar världens nyhetsbyråer korrigera sina morgontelegram och säger just det, med ord från Putins rådgivare Dmitrij Peskov: "Putin och Porosjenko diskuterade verkligen steg som skulle leda till en vapenvila mellan den proryska milisen och Ukrainas försvarsmakt. Men Ryssland kan inte rent fysiskt gå med på ett eldupphör, eftersom vi inte är en part i konflikten."  Och en timme senare uttalar sig en av rebelledarna i östra Ukraina: "Det här är något slags spel från Kievs sida."

Det är tyst i huset. Solen spelar i hängbjörkarnas allt gulare blad. Hösten står bakom träden och visslar, ännu dold av bonussommarens lekfulla rörelser.


2 kommentarer:

Håkan Bergman sa...

Önskar dig lycka till med operationen och håller tummarna att allt går bra. Allt gott, Håkan

Inre exil sa...

Tack ska du ha Håkan!